Mi az a HTCC?

A HTCC az rFactor legújabb és legkülönlegesebb pályáinak és versenyszériáinak használatában mindenféleképpen igyekszik úttörő lenni, természetesen szem előtt tartva a minőséget is. 

Hogy a HTCC eseményei mitől különlegesek?

    HTCC Bajnokság    
Ez a hivatalos, legkomolyabb bajnoki kiírásunk. A legújabb, többnyire máshol még nem használt mod-okkal és pályákon versenyzünk. Az aktuális szezon 10-17 versenyből áll és elnevezését arról kapja, hogy éppen hányadik a sorban.

    HTCC Kupa    
A megszokotthoz képest egy rövidebb, kisebb, de annál érdekesebb megmérettetés. Általában egy bizonyos helyszín, pálya különböző vonalvezetésein zajlik egy adott versenysorozat autóival. Az aktuális kupa többnyire a helyszínről kapja a nevét és kb. 3-6 futamból áll. Itt nincs állandó szerver, gyakorolni többnyire offline lehet, de a versenyek előtt már órákkal kinyitjuk a versenyszervert.

    HTCC Special    
Ezek az úgynevezett FunRace kategóriába tartoznak. Egy-egy különleges és/vagy speciális helyszín, illetve adott esetben versenyszéria kerül használatra. Ritkán kerül megrendezésre, általában két bajnokság között, illetve különleges alkalmakkor (naptári év vége, születésnap, stb.), legtöbbször a bajnoksághoz használt hivatalos szerveren (ha van).


"A Hungarian Touring Cars Championship (HTCC) hivatalosan 2012. Április 29.-én alakult, legalábbis a mostani formában, oldallal. A HTCC egy Hattrick nevű futball manager oldalon indult. Igen, jól olvastad. :) Anno egy ottani (érthetően) kisebb társaság F1-ezett és oda kerültem be én is. A fórumban zajlott minden, a jelentkezéstől, az eredmények megosztásán át, az aktuális (otthon "maszekban" nyitott) szerver IP címének megosztásáig. Az ott eltöltött pár év és tapasztalat sarkallt arra, hogy indítsak egy saját ligát, a saját elképzelésem szerint. Egy-két verseny erejéig kipróbáltuk az aktuális WTCC mod-ot is, ebből jött a névválasztás: Hattrick Touring Cars Championship. Ez persze pár nappal később hamar új jelentéssel bírt, amikor megcsináltam ezt, az akkor még csak "külsőnek" szánt weboldalt. A legkülönlegesebb, máshol nem található versenyszériákkal akartam versenyezni. Aztán jöttek egymás után a jelentkezők és szépen életre kelt a HTCC a mai formájában."

Boczy